9 Mayıs 2020 Cumartesi

(1)Bulut Bilişim Uygulama Alanları

bulut bilişim örnek

BULUT BİLİŞİM UYGULAMA ÖRNEKLERİ



Karelport.com


Nedir?

Karel Bulut Çözümleri; kurumsal kullanıcıların iş yapış biçimlerini kolaylaştıracak, tasarruf ve verimlilik sağlayacak, yeni nesil internet uygulamalarını kapsamaktadır. Karel Ar-Ge’since geliştirilen Karel bulut çözümlerinde temel amaçlar:
  • Kurumsal iletişim sistemlerinin internet ortamında daha güvenli ve verimli çalışmasını sağlamak
  • İletişim giderlerini azaltmak
  • Çalışanların işbirliği ve paylaşımına uygun internet ortamı yaratmak
  • Farklı sektörlerdeki çalışanların bilgi paylaşımı yapmasına olanak sağlamak
  • Uygun servislerle küçük ve orta ölçekli işletmelere teknolojik çözümler sunmak
  • Yeni nesil teknolojileri kullanarak, çalışanlara özel fırsatlar yaratmak


Çözümler
Bulut Bilişim Çözümleri
Bulut çözümlerinde her işletmenin ihtiyaç duyabileceği farklı konulardaki çözümler herhangi bir işletme sabit yatırımı gerekmeden Karelport üzerinden kullanılabilir. Bu sayede işletme boyutundan bağımsız kurumsal çözümlerin kullanımına imkân tanınır.

  • Karelport bulut bilişim çözümleri 3 ana başlık altında toplanmaktadır:
  • Karel santrallara entegre bulut bilişim çözümleri
  • Karel bulut bilişim ürünleri
  • Harici bulut bilişim çözümleri


Amazon Elastic File System


Nedir?


Linux için ölçeklenebilir, esnek ve bulut temelli dosya sistemi
Amazon Elastic File System (Amazon EFS), Linux tabanlı iş yükleri için AWS Cloud hizmetleriyle ve şirket içindeki kaynaklarla kullanıma yönelik basit, ölçeklenebilir ve esnek bir dosya sistemi sağlar. Uygulamalarınızın gereksinim duyduğu depolama alanına gerektiği zaman sahip olmasını sağlamak için siz dosyaları ekledikçe veya kaldırdıkça otomatik olarak büyüyüp küçülerek, uygulamaları kesintiye uğratmadan isteğe bağlı olarak petabayt boyutuna kadar ölçeklendirilecek şekilde tasarlanmıştır. Binlerce Amazon EC2 bulut sunucusuna yüksek oranda paralel paylaşılan erişim sağlayarak uygulamalarınızın tutarlı olarak düşük gecikme süreleriyle, yüksek toplu aktarım hızı ve IOPS düzeylerine ulaşmasına imkan tanır. Amazon EFS; kurumsal uygulamaları olduğu gibi taşıma, büyük veri analizi, web içeriği sunma ve içerik yönetimi, uygulama geliştirme ve test etme, medya ve eğlence iş akışları, veritabanı yedeklemeleri ve container depolama alanı gibi çok çeşitli kullanım örneklerini desteklemek için idealdir.

Çözümler
  • Ölçeklenebilir performans
  • Dinamik esneklik
  • Tam olarak yönetilir
  • Uygun maliyetli
  • Güvenlik ve uygunluk



Fizy.com


Nedir?

Fizy, 22 Aralık 2008 tarihinde dünyaya merhaba demiş Türkiye merkezli popüler müzik dinleme sitesidir. İnternetten müzik dinlemenin yenice trend haline gelmiş olduğu yıllar içerisinde çıkış yapmış olan Fizy sade tasarımıyla dikkat çekmeyi başarmış ve kısa süre içerisinde hem milyonlarca dinleyiciye hem de birçok dünyaca ünlü ödüle sahiplik etmiştir. Bulut ortamında müzik dinleme servisi.


Google Apps


Nedir?

Google Apps bir çok Google hizmetinden kendi alan adınızı (örn: www.sirketinizinadi.com gibi) kullanarak yararlanmanızı sağlıyor. Google Apps, ekibinizin ve sizin, istediğiniz yerden ve cihazdan bağlantı kurarak çalışmanıza yardımcı olan bulut tabanlı bir verimlilik paketidir. Google Apps hizmeti ile Google tarafından sağlanan Gmail, google takvim, Google Talk, google docs gibi servisler kullanabieceklerinizin başında geliyor. Özellikle kurumsal kullanıcılar tarafından tercih edilen Google Apps hizmeti ile alan adınıza ait e-posta, takvim, ortak çalışma alanı gibi hizmetlerden faydalanabilmeniz mümkün.Kurulumu, kullanımı ve yönetimi kolaydır. Daha etkili bir şekilde çalışmanıza ve gerçekten önem teşkil eden konulara odaklanmanıza olanak tanır.

Çözümler
  • Şirketinizdeki tüm kişileri şirket ağına dahil edebilir, kişilere görev atayabilirsiniz.
  • Yeni projeler oluşturabilir, kişilere görev atayabilir, her görevin bitiş süresini belirleyebilirsiniz.
  • Çalışanlarınız verilerine herhangi bir bilgisayardan erişebilirler
  • Oluşturulan içerikleri kimlerin görüp kimlerin göremeyeceğine karar verebilirsiniz
  • İşletme verilerinizin güvenliğini sağlamak için güvenli bir altyapı sunar.

Salesforce.com



Nedir?

Salesforce.com, dünyanın en iyi CRM – Müşteri İlişkileri Yönetimi yazılımını geliştiren lider kurumsal bulut bilişim şirketidir. Salesforce Müşteri Başarı Platformu, firmaların satış, servis, pazarlama ve daha birçok alanda daha etkin, hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.


Salesforce CRM Nedir?


Salesforce Müşteri Platformu, satış gücü otomasyonu, müşteri hizmet ve destek uygulamalarını, pazarlama otomasyonunu, iş ortakları yönetimini, iş zekası, uygulama geliştirme, Internet of Things (IoT), entegrasyon ve bulut servislerini kapsamaktadır. Salesforce CRM tek bir ürün değil; şirketlerin büyümesine ve başarısına yardımcı olmak için müşteri, iş ortağı ve çalışanların arasında etkileşimleri yöneten kusursuz bir entegre çözümdür.


Neden Salesforce CRM Kullanmalıyım?


Daha fazla müşteri adayına ulaşmak, daha çok satış yapmak, hedef odaklı pazarlama yönetimi yapmak, müşterilerinize daha iyi bir hizmet sunmak, çalışanlarınıza birlikte daha verimli çalışmaları için bir araç sunmak, gelişen teknolojinin sunduğu tüm yeniliklerden anında faydalanmak, kurumsal verinizi güven altına almak, ofise bağımlı kalmadan istediğiniz yerden istediğiniz cihazdan işlerinizi yönetmek için Salesforce CRM kullanabilirsiniz. Müşteri odaklı kurumsal dijital dönüşüm sürecinde Yapay Zeka teknolojisini kullanarak daha hızlı ve daha verimli çalışmak ve işinizi yönetmek için Salesforce CRM çözümlerini kullanabilirsiniz.

TunahanKIZIL
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum