10 Mayıs 2020 Pazar

Neden Bulut Bilişim?

bulut



1         Neden bulut bilişim ?



Basitçe 'bulut' olarak adlandırılan bulut bilişim, istek üzerine uygulamalardan veri merkezlerine kadar tüm bilişim kaynaklarının internet üzerinden sunulduğu ve kullanıma göre ödeme modelinin uygulandığı bir sistemdir.
Tüm uygulama, program ve verilerinizin sanal bir sunucuda depolanması sistemine bulut bilişim denmektedir. Yani internetinizin olduğu her yerde elektronik cihazlarınız aracılığı ile bu bilgi ve verilere kolayca ulaşabildiğiniz hizmetlerin tamamına Bulut Bilişim veya Bulut Teknolojisi denmekte.
Kuruluma gerek olmadan her yerden çalışma olanağı sunan bulut; yazılım, donanım ve veri barındırma hizmetlerini internette tek bir yapıda toplayan teknolojisi ile firmaların da çözüm ortağı oluyor. Müşterilerin ve çalışanların aynı anda verilere ulaşmasını sağlayarak işleyişi kolaylaştırmaktadır.


1.1        Bulut Bilişimi neyi ifade etmektedir?



Depolanan bilgilerin ve verilerin internet ortamında saklanması işlemine verilen isim olan Bulut Bilişimi, bize daha fazla depolama alanı, hızlı veri transferi, maliyet tasarrufu yapabilme gibi olanaklar tanımaktadır. İş gücünden ve zamandan tasarruf etmeyi sağlayan ve verilerin güvende olmasına olanak sunan bulut ile büyük şirketler için veri depolama işlemi daha kolay hale geliyor.


1.2        Bulut Bilişimin Faydaları Nelerdir?



  Maliyetleri düşürür.
 Altyapı karmaşasını ortadan kaldırır.
 Çalışma alanını genişletir.
Verileri korur.

    İstenilen zamanda bilgiye ulaşma imkanı verir.
Şirketlerin CRM, ofis yazılımları, veri saklama, veri tabanı paylaşımı hatta işlemci gücü ihtiyacı duyan yazılımlarına destek gibi güncel hizmetlerden faydalanmak için kullandıkları bulut bilişim günlük hayatımızda da yerini almakta. E-posta hizmetleri sunan G-mail, Hotmail gibi sistemler de bulut bilişimden faydalanıyorlar. Bu nedenle abonelik kurarak bu teknolojiyi her alanda kullanıyoruz.
Maliyeti az, bakım istemeyen, ölçeklenebilir, yatırımlarımızı koruyan bir hizmet sistemi oluşturarak bireysel ve ticari işlerimizi kolaylaştırmaktadır.


1.3        Bulut depolama hizmetlerine örnekler














 

 

 




Disqus Yorumları Yükle

0 yorum